קושי בקריאה ממקרן ממרחק סביר וניסטגמוס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

13/02/2023 | 13:33 | מאת: Yoni

היי אני בן 18.8 סובל מקוצר ראייה במספרים -4.00 ו -3.25 צילינדר -3.00 בשתי העיניים וניסטגמוס מולד . כשאני יושב בכיתה בשורה השלישית (מרחק סביר) ומקרינים משהו על הלוח בשיעור אני מתקשה לקרוא אותו בנוסף לכך בבדיקת העיניים לרישיון נהיגה אני לא מצליח לקרוא במכשיר הטיטמוס… האם יש לתופעות אלה קשר לניסטגמוס או שיש לבדוק שינויים במרשם המשקפיים ?? יש לציין שחוץ מזה אני לא מרגיש שינוי כלשהו , הראייה טובה בעין ימין אני מגיע לחדות 6/7.5 ובעין שמאל ל 6/15 ובשתי העיניים ביחד ל 6/12.

הניסטגמוס יכול לגרום לראיה לקויה, אפשר לבדוק אצל אופטומטריטס אם חל שינוי ברפרקציה ויש מקום לעדכון המשקפיים

מנהלי פורום בריאות העין