תופעות אחרי ניתוח קטרקט (סינוור, שיווי משקל)

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/02/2023 | 23:35 | מאת: יוסי

הי, לפני כחודשיים עשיתי ניתוח קטרקט בעין שמאל (בימין עשיתי לפני 4 חודשים). שתי שאלות ברשותך: הראיה שלי מצויינת. אבל, 1. כשאני בחוץ באור יום, עין שמאל מסתנוורת, ואני נאלץ לשים משקפי שמש. - קשור לניתוח?יש מה לעשות עם זה? 2. בנוסף, לאחרונה שמתי לב ששיווי המשקל שלי קצת נפגע. ביחוד, אם תוך כדי הליכה אני מסובב את הראש. האם זה יכול להיות קשור לניתוח הקטרקט?

יוסי שלום, 1. יתכן וכעת שעברת ניתוח קטרקט אתה חווה את עוצמת התאורה במידה גדולה יותר מאשר קודם לכן כשהקטרקט מיסך חלקית את התאורה. 2. לא אמור להשפיע על שיווי המשקל, אך במידה ויש הבדל משמעותי בתוצאות הרפרקטיביות בין העיניים זה עלול לפגוע בראיית העומק.

מנהלי פורום בריאות העין