האם יש עדות לרטינותפתיה סוכרתית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/02/2023 | 12:11 | מאת: משה

שלום רב. בן 57 סוכרתי כ-15 שנה עשיתי בדיקת עיניים בעקבות בדיקה במכון מור וממצאים המעידים על רטינותפתיה סוכרתית ואלו התוצאות: חדות ראיה ימין 6/7 DISTANCE CC חדות ראיה שמאל 6/10 DISTANCE CC DISTANCE PH 6/7 דיסקות תקינות מקולות AMD MAS רישתית צמודה. הרופא קבע לי מעקב לעוד חצי שנה, רציתי לשאול האם ממצאים אלו מעידים על רטינותפתיה סוכרתית רצינית, והאם יש מקום לשיפור המצב ע"י טיפול עוד לפני המעקב בעוד חצי שנה. אודה לך מאוד על תשובתך קצת מודאג

08/02/2023 | 12:21 | מאת: משה

שמתי לב שחלק ממה שכתבתי נשמט אבקש לכתוב שוב את הממצאים שאובחנו בבדיקה חדות ראיה ימין 6/7 DISTANCE CC חדות ראיה שמאל 6/10 DISTANCE CC 6/7 DISTANCE PH סימני סוכרת ימין NPDR שמאל NO DR התקערות עצב ימין C/D 0.2 התקערות עצב שמאל C/D 0.3 בהרחבה 14/15 מקטע קדמי שקט אישונים שוים ירוד 2 עיניים דיסקות תקינות מקולות AMD MAS רישתית צמודה. אודה מאוד על מענה

יש לדאוג שהסוכר יהיה מאוזן ולהגיע לביקורת, בשלב זה אם הרופא לא ביקש, אין צורך בטיפול נוסף

מנהלי פורום בריאות העין