קטרקט כן או לא? שאלה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/02/2023 | 13:16 | מאת: אקו

שלום.אני בן 61.לאחרונה עברתי בדיקת עיניים בלי הרחבת אישונים ובסיכום נכתב שהבדיקה תקינה. האם זה אומר שאין קטרט למרות שחדות הראיה היא 6 על 7.5 או חייב הרחבת אישונים? האם בעית עצמים צפים בגיל זה משפיעה על חדות הראיה? יש ראיה עכורה במידה מסוימת

ראיתך רק במעט פחותה מ 6/6 ואין לכך משמעות. יתכן ולאחר הרחבת אישונים ניתן יהיה לזהות התחלה של ירוד, אך אין לכך משמעות אם הראיה שמורה.

01/02/2023 | 20:14 | מאת: אקו

תודה.האם ירוד הכוונה לקטרקט ?האםעכירות מסוימת מדיקה תיקון בלייזר או ניתוח או מצד שני מצדיקה מקפיים?

מנהלי פורום בריאות העין