ראייה חד עינית ושדה הראייה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/12/2022 | 14:28 | מאת: Yoni

היי אני בן 18.5 סובל מקוצר ראייה ניסטגמוס מולד וצילינדר . לאחרונה עשיתי בדיקת ראייה לרישיון נהיגה שיצאה תקינה לרעב פרטי זאת אומרת חדות ראייה 6/12 לפחות רק בעין אחד ושדה ראייה 120 לפחות . האופטומטריסטית הסבירה לי שאין לי ראייה דו עינית מה שאומר שברכב ציבורי לא אוכל לנהוג אך ברכב פרטי כן , ורציתי לשאול שתי שאלות בנושא: 1. מהם התנאים שאומרים שיש לאדם ראייה דו עינית ? 2.מהו שדה הראייה התקין של אדם בעל ראייה חד עינית ? תודה !

למהיגה ברכב ציבורי יש צורך בראיה של 6/12 לפחות בכל עין בנפרד.

25/12/2022 | 21:01 | מאת: Yoni

שאלתי מהי ההגדרה של ראייה דו עינית והתנאים לקיומה ובנוסף מהו שדה הראייה התקין של אדם בעל ראייה חד עינית ?

מנהלי פורום בריאות העין