חשד לשתי עיניים עצלות

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/12/2022 | 08:18 | מאת: Yoni

היי אני כן 18.5 סובל מקוצר ראייה במספרים -4.00 ו -3.25 ניסטגמוס מולד וצילינדר -3.00 בשתי העיניים. לאחרונה עשיתי בדיקת ראייה לרישיון נהיגה שיצאה לכאורה תקינה לרכב פרטי ואלו התוצאות: חדות ראייה 6/12: ימין: לא שמאל: כן ביחד: כן שדה ראייה 120 מעלות לפחות: ימין: כן שמאל: כן ביחד: כן ראייה דו עינית וכפל ראייה: 1. כן 2. כן 3. לא 4. לא אני יודע שהבדיקה תקינה לרכב פרטי אך אני חושד כי אני סובל משתי עיניים עצלות שלא אובחנו בילדות מכיוון שבעין ימין אני לא רואה שום שורה אפילו בלוח הבדיקות ובעין שמאל אני רואה 6/12 בלוח הבדיקות הסטנדרטי ולא במכשיר הטיטמוס. בנוסף קראתי והבנתי כי כאשר חדות הראייה המתוקנת במשקפיים פחותה מ 6/6 בכל עין מדובר בעין עצלה ואצלי המצב הוא שבשתי העיניים חדות הראייה פחותה מ 6/6 לאחר תיקון אופטי. רציתי לשמוע את דעתך בנושא ומה אתה ממליץ לעשות ? האם לחשוד בעין עצלה ולפנות לרופא עיניים מומחה או שיכול להיות מצב שזה משהו חולף ?

אם קיים ניסטגמוס אז סיכוי רב לראיה לקויה בשתי עיניים. לרוב בגיל שלך אין אפשרות לתקן פרט להתאמת משקפיים במידת האפשר. המצב מאפשר נהיגה ברכב פרטי אך לא רכב כבד או ציבורי.

מנהלי פורום בריאות העין