חוששת מהדבקה של צהבת c דרך העין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

25/11/2022 | 17:33 | מאת: נוגה

ניקיתי למטופל שנשא צהבת בי וסי את השיניים, עם מכשיר אולטראסוני שעובד על ויברציה ומים. בעת הטיפול נכנס לי שפריץ של מים מהמכשיר כשניקיתי לו את השן. מה הסיכון בכך בהדבקה בהפטיטיס? לחוצה. מאוד נ.ב- ההדבקה היא מדם לדם אבל נניח שעל הטיפ (הטיפ זה כמו מחט שדרכה מוציאים את האבנית בשן) של הסקיילר שנכנס לי לעין היתה טיפת דם, מה שלגמרי כנראה נכון אז נכנס לי מים של המכשיר עם קצת דם לעין והעין היא רירית סופגת. אז מה הסיכוי שנדבקתי ממנו דרך העין? יש לציין שאחרי זה ממש כאבה לי העין ועדיין כואבת. הלכתי לרופא עיניים אמר שיש לי דלקת בקרנית. רשם לי אופלוקס טיפות אנטיביוטיות וטיפות לייטירס אין עדיין שיפור. מה הסיכוי שנדבקתי בצהבת דרך עין משפריץ?

במקרה של מגע עם נוזלי גוף כמו במקרה זה, יש לפנות לרופא המשפחה לראות אם יש צורך בהמשך טיפול

03/12/2022 | 16:15 | מאת: המשך

כן אבל אם ידוע לך שהשפרצה לעין יכולה להדביק ב צהבת או איידס? לפי הניסיון שלך

הסיכוי להדבקה תלוי בכמות וזמן החשיפה למזהם.

מנהלי פורום בריאות העין