השתלת עדשה בלשכה הקידמית או האחורית?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/11/2022 | 23:25 | מאת: אייל

שלום , אני בן 38 איני מתאים לתיקון ראיה בלייזר. אלא להשתלת עדשה תוך עינית בלבד עקב מספרים וצילנדר גבוה. הקרנית שלי דקה (480) ושלושה רופאים אמרו שאני תאים לשני סוגי ההשתלות. הבנתי מקריאה של מספר מאמרים שעדשת ארטיפלקס המושתלת בלשכה הקידמית בטיפה יותר מוצלחת על פני icl . לאחר שנבדקתי בשנת 2011 הותאמה לי עדשה בלשכה הקידמית(ארטיפלקס) וגם בבדיקה לפני חודשיים ויעוץ רופא לפני שבוע (אותו רופא) הוא שינה להשתלה בלשכה האחורית (icl) . מה שיותר ערער אותי. חשוב לי ללכת בלב שלם לניתוח מספר שאלות: 1. מה השיקולים של רופא איזה סוג השתלה לבצע מבינהם? 2. האם ענין הגיל הוא שיקול פה? 3. האם יש הבדלים בין סוגי העדשות ומלבד האזור שהם מושתלים בו קידמי/אחורי? 4. מהו היתרונות והחסרונות של כל עדשה? 5. האם זה שאני מתקרב לגיל 40 זה שיקול עקב התפתחות קטרקט ? אודה לעזרתכם תודה

שתי העדשות טובות, בשתי סוגי העדשות חלו פיתוחים רבים בשנים האחרונות והן שונות מאוד ממה שהיה ב 2011. לכל רופא יש את ההעדפות שלו בהשתלה לפי נסיונו האישי.

מנהלי פורום בריאות העין