הסבר לפענוח צילום OCT

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/11/2022 | 15:31 | מאת: איתי

שלום, אודה להסבר לגבי התוצאות ומשמעויות (בדיקה שגרתית, בן 64, ברקע סוכרת סוג 2 מאוזנת היטב 5.5% ע"י כדורים ואינסולין והתחלת קטרקט): ממצאים ימין קונטור פובאלי מיופי שמור, ללא נוזל תוך או תת רשתי, ללא הפרעה גסה ברמת RPE­PR, בחתך ורטיקלי גליות ברמת כורואיד היכולה להתאים לקפלי כורואיד, עובי מרכזי נמדד 267 מיקרון , ללא משיכה ויטראלית שמאל קונטור פובאלי שמור, ללא נוזל תוך או תת רשתי, פאראפובאלית הרמה כיפתית היכולה להתאים לפאטרן דיסטרופי עם מוקדי פיגמנט, בחתך ורטיקלי מעט גליות ברמת כורואיד היכולה להתאים לקפלי כורואיד, עובי מרכזי נמדד 273 מיקרון , ללא משיכה ויטראלית לסיכום בשתי עיניים חשד לקפלי כורואיד משמאל שינוי RPE­ פאטרן דיסטרופי בבדיקות מ-2015 ו-2018 נכתב: "שתי העיניים: מבנה ה RNFL תקין ובגדר הנורמה לגיל". תודה

איתי שלום, איננו מפענחים בדיקות במסגרת הפורום. יש לחזור לרופא המפנה עם התוצאות לצורך קבלת הסבר ומשמעותיו הקליניות.

מנהלי פורום בריאות העין