החמרה מהירה בקוצר ראייה בגיל מבוגר

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/10/2022 | 21:30 | מאת: חני

שלום רב אני בת 60 יש לי קוצר ראייה מילדות ומספר גבוה. בשנתיים אחרונות נאלצתי להחליף פעמיים משקפיים בגלל ירידה נוספת בראייה. לפני שנה היה לי -8.5 בעין ימין בעין ימין ו- 10.5 בעין שמאל. היום אני על מינוד 10 ימין ומינוס 12.5 בשמאל. נבדקתי אצל רופאת עיניים שלא הבחינה בשום בעיה חריגה בעין אבל כן אמרה לי שאני צריכה להחליף משקפיים. אני מאוד חוששת מזה שזה מחמיר מהר בגילי ופוחדת מכך שהראייה תמשיך להידרדר . עד איזה מספרים אגיע? האם זה נורמלי שבגילי ככה עולה לי המספר? ואיך ניתן לעצור את ההידרדרות

שינויים משמעותיים במפסר בגיל מבוגר יכולים לנבוע משינויים בעדשת העין ובמקרים מסוימים חוסר איזון רמות סוכר

מנהלי פורום בריאות העין