זבובים והבזקים כשהם חולפים על מקור אור

דיון מתוך פורום  בריאות העין

06/10/2022 | 14:22 | מאת: דניאל

שלום, תמיד היו לי floaters בעיניים אבל לאחרונה אני חווה תופעה (יכול להיות שרק עכשיו אני שם לב פשוט) שכשהם חולפים על מקור אור, יש הבזק שנע לכיוון תנועת העין שלי וחולף כאשר הפס עובר את מקור האור. הייתי לפני מספר ימים אצל רופא עיניים כדי לבדוק אם קיימת אצלי היפרדות רשתית והוא קבע שלא. עכשיו רק אני קורא באינטרנט על עניין ההבזקים ודואג ממה שאני קורא. האם יכול להיות מה שאני חווה ללא תהליך של היפרדות רשתית? האם מה שאני חווה יכול להיות תקין? תודה!

התאור שלך יכול להתאים לארוע של הפרדות זגוגית, אם נבדקת ע"י רופא עיניים ללא ממצאים חדשים, סביר שזו הסיבה ויש להמשיך מעקב עפ"י הנחיות הרופא המטפל

08/11/2022 | 11:45 | מאת: דניאל

האם ייתכן שבבת אחת זה קרה לי בשתי העיניים? אני רואה בשתי העיניים את הפסים הגדולים המטרידים ש״מסנוורים״ כשעולים על מקור אור, ואז נעלמים כשמפסיקים לנוע, ונשארים רק פלואטרים ספציפיים בסוף התנועה. האם התופעות עתידות לחלוף? לפחות? תודה!

יש סיכוי שהארוע יהיה בשתי העיניים עם הזמן המח מתרגל ולומד להתעלם מהתופעה

מנהלי פורום בריאות העין