בצקת בקרנית לאחר ניתוח ויטרקטומי

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/09/2022 | 15:30 | מאת: ראובן

עברתי השתלות קרנית ולאחר מכן קטרקט בשתי העיניים לפני כ 25 שנים ב 20 השנים האחרונות אני סובל מלחץ תוך עיני גבוה ומטופל בטיפות דאוטרוב לפני חודש עברתי ניתוח ויטקטומי בעקבות הפרדות רשתית בבדיקה השבוע נאמר לי שיש דלקת ובצקת בקרנית וזה יכול לגרום לדחיית הקרנית המושתלת אני שם טיפות סטראודוקס 8 פעמים ביום בבדיקת לחץ תוך עיני יש לי 26 יש לי שתי שאלות 1. איך ניתן למנוע דחיית הקרנית 2. איך אפשר להוריד את הלחץ התוך עיני בתודה מראש

ראובן שלום, ניתוחים תוך עיניים לאחר השתלת קרנית עלולים לגרום לעיתים לאירועי דחיה או אי ספיקה של השתל. כמו כן גם לחץ תוך עיני מוגבר אינו מטיב עם השתל. צירוף הנסיבות שציינת בהחלט יכולים להסביר את המצב הנוכחי (שיתכן והוא זמני והשתל יתאושש). בכל מקרה נכון להוריד את הלחץ התוך עיני. ניתן לעשות זאת הוספת טיפול להורדת לחץ (טיפות/כדורים), שינוי טיפול לסטרואידים אחרים וכו'. את הדברים הללו יש לדון עם מומחה הקרנית העוקב אחריך. בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין