רחפנים צפים בעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

24/07/2022 | 16:38 | מאת: עדי סגל

לפני כחודש עברתי ניתוח קטרקט בעין שמאל, לפני הניתוח וגם לאחריו אני רואה רחפנים ציבעוניים בצורות שונות בשדה הראייה. חוץ מכך יש לי "זבוב" בשדה הראייה שנים רבות. בבדיקות לפני הניתוח דיווחתי על התופעה. בחודש מרץ הייתה לי נפילה עם חבלות אחת מהן גם בראש. גם בעצימת העיניים אני רואה רחפנים ללא צבע. לאחרונה תופעת הרחפנים התגברה. לפעמים אני רואה כעין חרק בזווית העין. מה הסיבה לכך ולאיזה תחום ברפואת העיניים עלי לפנות בנושא.

מדובר בעכירות בג׳ל הממלא את חלל העין. תופעה טבעית. אם חלה החמרה, יש לגשת לבדיקה של רופא עיניים לודא שאין בעיה נוספת.

מנהלי פורום בריאות העין