קיעור דסקה מוגבר במעקב - האם גדל?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

14/05/2022 | 15:19 | מאת: שיר

שלום ד״ר, בת 26, נמצאת במעקב עקב חשד לגלאוקומה עם לחץ תוך עיני תקין (14/14). ללא גלאוקומה במשפחה. החשד התעורר עקב קיעור דיסקה מוגבר (0.5) לא סימטרי בשתי העיניים. לפני כשנה וחצי עשיתי בדיקת שדה ראייה שיצאה תקינה, וגם בדיקת OCT שיצאה תקינה למיטב הבנתי, למעט ״0.6 הידקקות יחסית עליונה ללא DH זהה בשתי העיניים״. הלכתי לפני מספר ימים לבדיקת מעקב (אציין שהייתי אמורה לחזור לבדיקת מעקב לאחר חצי שנה, אך בפועל חזרתי רק לאחר שנה וחצי). בבדיקה הנוכחית צוין תחילה שיש קיעור דיסקה של 0.5 פעם נוספת תחת הכותרת ״זגוגית״, אך לאחר מכן נכתב ״דיסקה 0.7 ללא DH” תחת הכותרת ״רשתית״. האם מדובר בשני פרמטרים שונים או שהקיעור גדל ל-0.7? אציין שבבדיקה זו, בניגוד לקודמת, בוצעה הרחבת אישונים. הופנתי פעם נוספת לבדיקות שדה ראייה ו-OCT וכן לבדיקת פכימטריה. אשמח לסיוע בהבנה האם הקיעור גדל, ואם כן האם זה מחזק את ההשערה שקיימת גלאוקומה. תודה רבה

לא ניתן להבין מהתאור שלך האם יש שינוי בקיעור, החשוב הוא לבצע את הבדיקות ולראות אם יש שינוי בבדיקת ה OCT ובדיקת שדה הראיה

מנהלי פורום בריאות העין