כאבים חדים בעין שמאל במשך שנה וחצי

דיון מתוך פורום  בריאות העין

11/05/2022 | 18:33 | מאת: ל.

לפני כשנה וחצי פגעתי בעין שמאל עם מסקרה, מה שהוביל לכאבים, אדמומיות ודמע. מאז כל כמה ימים היו לי התקפים לאחר התעוררות מהשינה בבוקר/בערב לפני השינה/במקרים נדירים באמצע היום עם אותם הסימפטומים למשך כמה דקות. קיבלתי אבחנות שונות מ-3 רופאים שונים. אחד טען בתחילה שיש לי ציסטה בעין, השני אמר שאין ציסטה ושהמקרה נשמע כמו שריטה חוזרת בקרנית, והאחרון טוען שזה יובש בעיניים. קיבלתי מהרופא השני מרשם קבוע לטיפול עיניים מלח 5% וזה הפחית את ההתקפים מאוד, אבל לא העלים אותם. אם אני לא משתמשת הטיפות התדירות של ההתקנים עולה. יחד עם זאת, אף אחד שהרופאים לא הצליח לראות שריטה. מה זה יכול להיות?

שלום, התיאור הקליני בהחלט יכול להתאים למצב של ארוזיה חוזרת בקרנית. במצב זה ניתן לשקול טיפולים שונים בהתאם לתדירות וחומרת ההתקפים ומיקום אזור הארוזיה. כמובן שיש לבצע בדיקה כדי לאמת זאת ולשלול גורמים נוספים.

מנהלי פורום בריאות העין