תוצאות בדיקת ראייה לילד בן 4.5

דיון מתוך פורום  בריאות העין

05/04/2022 | 22:21 | מאת: Neta

שלום רב, בני עבר בדיקת ראייה בגיל שנה ושלוש, לפי הרופא היה תקין. לפני כחודש בוצעה בדיקה שגרתית והתקבלו התוצאות הבאות Od -3.75 , cyl 0.5 , ax 15 Os -0 , cyl -1.5, ax 165 מאחר ולדברי הרופא האחרון זה מולד והוא לא מבין איך נאמר לנו שהכל בסדר פנינו לרופא נוסף, היום בוצעה הבדיקה שאלו תוצאותיה Od -5.0, -0.5 * 40 Os -1.75,-1.25*155 אשמח להבין מדוע הפער כזה ולמי כדאי להתייחס בשביל המשקפיים? (האם זה נובע רק מהתשובות של הילד בבדיקה) האם הגיוני שהמספר יגדל בטווח כזה תוך חודש? האם מומלץ לפנות לבדיקה נוספת טרם קניית המשקפיים? תודה

אצל ילד קטן הבדיקה תלויה בשיתוף פעולה ולעיתים יכולות להיות חריגות קטנות והבדלים בין בדיקות שונות. יש לודא שבדיקה בגיל כזה נעשית עם טיפות עיניים ועי רופא עיניים ילדים או אורטופטיסט

מנהלי פורום בריאות העין