טשטוש ראיה זמני בזמן נהיגה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

16/03/2022 | 08:08 | מאת: hello its me

שלום רב! לפני כעשור התחלתי ללבוש משקפיים, לאחר תקופה של סחרחורות רציניות שנפתרו לאחר התאמת משקפיים. הפעם האחרונה בה עשיתי בדיקת ראיה והחלפתי משקפיים בהתאם היתה בסביבות יוני שעבר, ובסביבות דצמבר-ינואר התחילו לי שוב סחרחורות, אבל הפעם חמורות מאוד ויכולות להמשך יום שלם (בדקו וראו שאין קשר לאוזן והפנו גם לmri). בשבוע האחרון שמתי לה שיש לי ירידה בראיה שוב אבל שמתי לב גם לתופעה מטרידה-במהלך נהיגה פתאום הראיה שלי נהייתה מטושטשת לגמרי, ברמה שלא מצליחה לקרוא שלטים או לוחיות רישוי והפס הפרדה בין הכבישים נראה לי כפול (יש פעמים שנהגתי בהן זה לא קרה, אבל התופעה הזו חזרה על עצמה פעמיים). פעם אחת זה היה מלווה בסחרחורת שנמשכה כמה שעות והתחילה בנהיגה, ופעם אחרת לא. האם ייתכן באמת קשר לסחרחורות והראיה? אם כן- האם התאמת המשקפיים עשויה לעזור או שיש לבדוק משהו מעבר? )היתי אצל רופא עינים וראה שהכל נראה תקין אבל את הבדיקה עם הרחבת האישונים לא יכלתי לעשות כי נהגתי אחרי(. מתנצלת על האורך אבל זה באמת מדאיג אותי מאוד ומפחדת שיש לזה הסבר נוירולוגי ולא בהכרח קשור לראיה לכן מוודאת. תודה רבה ויום טוב!

לפי התאור יש מדי פעם הופעה של ראיה כפולה, תופעה כזאת יכולה לגרום לסחרחורת ומחייבת בדיקה של רופא עיניים ולשקול גם בדיקה של נוירולוג

מנהלי פורום בריאות העין