בלפריטיס לאחר ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  בריאות העין

09/11/2021 | 19:46 | מאת: ניקול

שלום רב ד"ר נכבד שמי ניקול בת 71. באוקטובר נובמבר 2020 עברתי ניתוח קטרקט בלייזר, בשיטת המונוויז'ין, עין ימין לרחוק ועין שמאל לקרוב. מיד אחרי הניתוח של עין ימין חשתי מן סוג של דלקת/הפרעה בעין שמאל הלא מנותחת. דיווחתי על כך לרופאה המנתחת שלי לפני הניתוח, עברתי אצלה בדיקה ואישרה את הניתוח לעין שמאל (לקרוב עדשה רגילה מינוס 1.5 . מאז שנה אני סובלת מבלפריטיס, הייתי לאורך כל השנה בבדיקות , הזלפתי טיפות עיניים סטרואידים ועוד שניתנו לי, משתמשת עם מגבונים , מוס טיפות לעין יבשה , משחה אך שום דבר לא עזר. אתמול עברתי בדיקת דרכי דמעות , לפי דברי הרופא יצאה תקינה, כמו כן אמר כי הבלפריטיס נעשה כרוני. רוצה לציין כי לפני 4 חודשים היה לי גם אוביאטיס בעין שמאל , הזריקו לי צלסטון . שאלתי היא האם ניתן להיפטר אי פעם מהבלפריטיס , או שאצטרך לחיות עם את שארית חיי זה מצב שמאוד מאוד מפריע לי בחיי היום יום, לא יכולה לקרוא כיון שאני לא מצליחה לעבור בדיקה למשקפי קריאה מסיתי מספר פעמים. תודה רבה רבה על תשובתכם

לא תמיד הדלקת חולפת אך יש למצוא את המינון הנכון של טיפות לחות, קומפרסים חמים וניקוי עפעפיים אשר יביאו להקלה מספיקה כדי שהדלקת לא תפריע לתפקוד.

מנהלי פורום בריאות העין