הדרדרות בראיה בעקבות שימוש אינטנסיבי מאוד בסמארטפון

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/08/2021 | 16:01 | מאת: שי

שלום רב אני בן 40 מרכיב מזה שנים רבות משקפיים, באופן די יציב המספר צילינדר אם אני לא טועה. אני עובד הרבה דרך הסמארטפון. בחודש האחרון עבדתי המון איתו, שעות ביום וחש כי חלה הדרדרות בראייתי אני הבנתי שהאור הכחול עלול לגרום לניוון הרשתית, מחלה פרוגרסיבית ללא מרפא. שאלתי היא, האם זה כנראה ההסבר להדרדרות בראיה, לאחר שימוש אינטנסיבי בסמארטפון החודש, או שיש אולי עוד הסברים? כמובן שאלך להבדק אצל רופא עיניים, אבל מנסה להבין באופן תיאורטי.

20/08/2021 | 16:45 | מאת: ד"ר אור בן שאול

הי שי עבודה רבה לקרוב יכולה לגרום לעייפות וקושי בראיה במבוגרים בגלל הפעלה רציפה של שרירים בעיניים, לפעמים זה ניתן לפתרון בעזרת משקפי קריאה. אפשרות נוספת היא החמרה של יובש בעיניים בגלל שאנו מעפעפים פחות כשאנו עובדים ברצף לקרוב.זה יכול לגרום לטשטוש ראיה ותחושה לא נעימה, הטיפול במקרה זה הוא תחליפי דמעות. אין קשר לעניין האור הכחול ולניוון רשתית. לאחר בדיקה רופא עיניים יוכל להמליץ לך על טיפול. רפואה שלמה

מנהלי פורום בריאות העין