עיגולים לבנים בזווית העין

דיון מתוך פורום  בריאות העין

01/08/2021 | 16:27 | מאת: יעלי

שלום רב, אני סובלת מתופעה מוזרה. בת 38 ללא בעיות רקע. לפני קרוב ל3 שנים, בהריון רביעי, התחלתי לראות בזווית של עין ימין בשדה הראיה אבל בחלק השחור מתחת לעפעף כאילו מישהו מצייר לי עיגול עם עיפרון דק בצבע לבן. זה מעין פס דק שמסתובב לכדי עיגול ונעלם. זה בא והולך. הייתי בבדיקת עיניים מקיפה כולל בדיקת שדה ראיה והכל יצא תקין והרופא לא הבין על מה אני מדברת. זה נמשך וחזרתי כחצי שנה לאחר מכן אליו עם תופעה של זבובים עפים ופסים. הוא אמר שזו תופעה רגילה ולא מסוכנת. אך עדיין הייתי טרודה מהעיגול בקצה העין, כאילו מדי פעם מציירים לי עיגול, לפעמים זה מסתיים בעין ימין ומיד מתחיל אותו הדבר בעין שמאל (אחד אחרי השני).בהתחלה זה היה רק בעין ימין, עם הזמן זה התחיל גם בעין שמאל. אחרי כשנה הלכתי לרופאה אחרת שבדקה ואמרה שהכל תקין והיא לא יודעת מה זה. עד עכשיו זה קורה, בשתי העיניים, ובימים האחרונים שמתי לב שהפס הדק שמסתובב לכדי עיגול הפך להיות עבה יותר. אני ממש לחוצה ומתלבטת האם ללכת לעוד רופא. זה כבר כמעט 3 שנים. הרופאה בזמנו אמרה לי שאם אני חיה עם זה הרבה זמן זה לא מסוכן. האם זה נכון? האם ידוע לך מהי התופעה הזו והאם היא מסוכנת?

אם כל הבדיקות תקינות אז סביר שהכל בסדר. קשה לקבוע מעבר לכך ללא בדיקת עיניים.

מנהלי פורום בריאות העין