ירידת ראייה והרכבת משקפיים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/07/2021 | 10:03 | מאת: ברוך

שלום אני בן 46. מגיל 4 התחלתי להרכיב משקפיים: עדשה שמאלית +4 ועדשה ימנית +3. כעת אני מרכיב משקפיים +6 לקריאה, אבל כבר קשה לקרוא איתם וצריך יותר גבוה. בשיגרה שחוץ מקריאה אני מרכיב משקפיים +5. אבחנה אחרונה- פרסביופיה. האם יש אפשרות לעצור ירידת הראייה ולמנוע עיוורון מוחלט?

הי ברוך מהסיפור שלך אני מבין שלא מדובר בירידה בראיה, אלא החמרה במספר. עם משקפיים אתה רואה טוב ולכן אין כאן סכנה לעיוורון. אפשרות אחת היא הרכבת עדשות מגע באופן קבוע בשילוב משקפי קריאה. אפשרות נוספת היא התייעצות עם רופא עיניים לגבי ניתוח לייזר להסרת משקפיים או אם יש קטרקט בעין - ניתוח קטרקט והשתלת עדשה שתאפשר הסרת משקפיים לרחוק או אפילו השתלת עדשה מולטיפוקלית. בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין