חצי צילינדר בעין אחת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

29/07/2021 | 12:38 | מאת: נועם

שלום רב, אם יש לי ראייה של -2.5 ב 2 העניים ובבדיקה האחרונה האופטומטריסטית קבע שגם יש לי צילינדר, אני בן 35 עשיתי מספר בדיקות לפניי ואף פעם לא היה. האם צילינדר יכול להופיע משום מקום? היא אמרה לי שבעדשות מגע זה זניח ואין צורך בצילינדר, מה עם משקפיים האם מומלץ לעשות עדשה עם חצי צילינדר או שאין לזה כל השפעה?

צילינדר קטן אין צורך להתאים בעדשות מגע. לגבי משקפיים, אם התאמת הצילינדר מביאה לשיפור משמעותי בראיה אז אפשר. אם אין הבדל משמעותי בראיה אז אין צורך. זה ענין של נוחות.

מנהלי פורום בריאות העין