התלבטות לפני ניתוח קטרקט

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/07/2021 | 14:11 | מאת: אלדד

היי, אני בן 55. עברתי לפני 3 שנים ניתוח להסרת קטרקט בעין ימין (היה לי מספר גבוה מאוד) אצל דוקטור שמעון קורץ בבית חולים אסותא. מספר ימים לאחר הניתוח התחלתי לראות מצוין. בנוסף, הלחץ התוך עיני שהיה לי בעין ימין (מקסימום 25) נעלם לאחר הניתוח. לפני מספר חודשים התחילה ירידה מאוד משמעותית בראייה בעין ימין שעבר ניתוח קטרקט ולאחר ההתייעצות עם ד"ר קורץ, עברתי ניתוח קטרקט משני שפתר את הבעיה לגמרי. לפני שנה, הרגשתי ירידה באיכות הראייה גם בעין שמאל (יש לי -9 וצילינדר 1.25), עדיין ירידה לא גבוהה אבל קצת מציק. לאחר ההתייעצות עם ד"ר אבי אוחיון, מנתח קטרקט במכבי, הבנתי שהטיפול עדיין לא דחוף ויש לי אפשרות לדחות את הניתוח עד שזה יחמיר. אני קצת מבולבל. אם אעבור את הניתוח , תהיה לי ראייה חדה וכנראה אסיר את המשקפיים שאני סובל מהם כבר 40 שנה אבל אני גם חושש מסיכונים לאחר הניתוח כמו היפרדות רשתית או סיבוכים נוספים בגלל המספרים הגבוהים בעין. אשמח לשמוע מה דעתכם. תודה רבה ושבת שלום

הי אלדד תמיד יש סיכון מסויים בניתוח קטרקט אבל ההבדל שיש לך במספרים בין העיניים הוא סיבה מספיק טובה לנתח גם אם הקטרקט לא מאוד מתקדם. מובן שניתוח קטרקט הוא כמעט אף פעם לא דחוף, ולכן את המועד לניתוח אתה תקבע, בהתייעצות עם הרופא המנתח. בהצלחה

25/07/2021 | 10:10 | מאת: אלדד

תודה רבה על התשובה המהירה.. אני סומך על הרופאים שלי 100%. אני מבין שלכל ניתוח יש יתרונות וחסרונות. בסוף, אתה צודק, אני צריך לקבל את ההחלטה. שוב תודה

מנהלי פורום בריאות העין