סחרחורת קבועה מעל חודש

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/07/2021 | 10:37 | מאת: עמית

בוקר טוב, פונה אל הפורום כדי למצוא (אולי) כיוון נוסף לבעיה של בני בן ה 14.5. לפני קצת יותר מחודש החלו לו סוג של סחרחורות קבועות, שהמאפיין העיקי הוא כאשר המאפיין העיקרי הוא בעת התמקדות על אובייקט האובייטק "עולה ויורד" מעט. כאשר מסובב את הראש לצדדים בחדות / מהירות או קמים משכיבה התופעה מעט מוחרפת לכמה שניות. התופעה קיימת באופן קבוע בכל שעות היום. בני סובל ממיופיה שמטופלת ובמעקב קבוע אצל מומחה לנושא שהנו גם נוירואופטלמולוג. בהנחיית וליווי רופא הילדים בני הופנה למיון בדנה שם עבר סדרת בדיקות ארוכה ומקיפה, כולל עיניים, א.א.ג, נירולוגיה (מספר פעמים), לאחר שלא נראו כל ממצאים בוצע MRI מוח, ארובות עיניים ואוזניים שגם הוא יצא תקין, בוצעו בדיקות VHIT ן ENG, גם בהם לא נמצאו ממצאים חריגים מעבר לניסטאגמוס ורטיקלי קל (הממצאים הועברו גם למומחה העיניים וגם למומחה הא.א.ג והם לא העלו מצאו שום דבר חדש מבחינתם. גם החשד לוריטיגו נשלל ע"י מומחה הא.א.ג (שהנו מומחה לסחרחרות וכו'), כפועל יוצא של הבדיקות והעדר ממצאים. בנוסף ובשל המספר הגבוה של המשקפיים עשינו בדיקות עיניים נוספות לראות שאין שינוי ושהמשקפיים מתאימות כולל מיקום המוקדים וכו. גם כאן ללא ממצאים. בנו לא חלה בקורונה וגם בבדיקות דם רחבות לא נמצא שום ממצא שיכול לכוון לאיזה שהוא כיוון, ועדיין התופעה קיימת. אודה מאוד מאוד מאוד אם למישהו מכם ישנה מחשבה נוספת שיכולה לעזור בנושא (גם חשבנו על התחום הפסיכוסומטי, ולא נפסול, אבל לא ראינו שום סיבה הגיוני לעת עתה). עמית

הי עמית על פניו נשמע כבעיה נוירולוגית ולא עינית. הכתובת כאן היא נוירואופתלמולוג שנמצא בתמונה אם הבנתי נכון. אם מומחה כזה שולל בעיה עינית כדאי להרחיב בירור לתחומים אחרים. בהצלחה

24/07/2021 | 08:46 | מאת: עמית

בוקר טוב ד"ר בן שאול, ראשית תודה על התשובה. אנחנו כבר אחרי שורה ארוכה של רופאים כולל נוירואופתלמולוג , נירולוגים רגילים, עיניים, אאג, מומחה סחרור, MRI וכו - ללא כל ממצא. לכן העלתי את השאלה פה כדי לחשוב (אם בכלל) על כיוונים אפשריים נוספים.

מנהלי פורום בריאות העין