משקפי מולטיפוקל לתיקון לקוי קרוב רחוק

דיון מתוך פורום  בריאות העין

18/07/2021 | 15:11 | מאת: לוברבום

שלום וברכה אני בת 28 אני מועמדת כבר כמה שנים לניתוח קטרקט אבל בעבר לא רצו לעשות לי את זה בגלל כמה דברים שלאט לאט הבנתי שקשור: א. עין ימין קוצר ראיה גבוה שוני בין 2 המספרים בין אחת לשניה אי סמטריה בעין ימין עיוות בעפעף העליון ומבנה העין קטן ביחס לעין השניה ב. התפתחות קרטקונוס כתוצאה מי עין יבשה ובלפריטיס לאורך שנים ג. בעיה של היחלשות הזנולות ב2 העיניים שמחזיק את העדשה בעין וכל הדברים האלה הבנתי שיש בעיה בעת ביצוע קטרקט הקטרקט הוא קטרקט מולד שאמרו לי שכן עדיף להיות במעקב ולנתח במידת הצורך לפני חודשיים התחלתי לפתח אי יכולת לזהות צבע שחור שנהיה לי לצבע סגול פתאום הייתי במרפאת עיניים בבילינסון שאמרו לי שהקטרקט הוא לא כל כך משמעותי אצלהם לנתח אבל אני כן מרגישה את התוצאות בגדול עשיתי לפני חודשיים בדיקה למשקפיים והמליצו לי על משקפי מולטיפוקל אני כרגע גרושה בלי ילדים ורוצה להתחתן וכמובן להביא ילדים האם עדיף לי עכשיו לנסות משקפי מולטיפוקל ולנתח כשרואים התקדמות משמעותית או לנתח עכשיו לפני נישואין ולבקש מהם פתרון אפילו שזה עוד לא כל כך משמעותי בבדיקת ראיה תודה רבה

הי אפשר להמתין עם הניתוח במידה ומשקפיים עוזרות...אבל צאי מנקודת הנחה שקטרקט מתקדם עם השנים ולכן בשלב כלשהו תזדקקי לניתוח. במקרה כזה זו הבחירה שלך מתי לבצע את הניתוח. זה תלוי בכמה המשקפיים עוזרות לך בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין