התפתחות קרטוקונוס עם הזמן

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/07/2021 | 09:31 | מאת: קרטוקונוס גנטיקה

היי, אני חיילת בת 20 ומעוניינת לעבור ניתוח להסרת משקפיים (עקב צילינדר ורוחק ראייה גבוה), נאמר לי בבדיקת התאמה מטעם מכון אחר שהיני מתאימה ואין לי קרטוקונוס על אף שלאבא שלי יש ואינו מתאים לניתוח. שאלתי גם אם יש סיכוי שהמחלה תתפתח אצלי ותתבטא בהמשך החיים, ואם כן מה ההשלכות על הראייה וניתוח תיקון בהמשך אך לא קיבלתי תשובה משביעת רצון אשמח לתשובתך :)

אמנם יש רכיב גנטי מסויים לקרטוקונוס אבל הוא קטן יחסית. אם לא יתפתח אצלך קרטוקונוס בעשור השלישי לחייך הסיכוי שיתפתח לאחר מכן הוא נמוך מאוד. לגבי ניתוח להסרת משקפיים חשוב ביותר לוודא שאין לך קרטוקונוס לפני הניתוח כדי למנוע סיבוכים עתידיים. כדאי להתייעץ עם הרופא המנתח. בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין