שעורות חוזרות וסבוריאה דרמטיטיס

דיון מתוך פורום  בריאות העין

04/06/2021 | 23:05 | מאת: גלית

שלום לכולם, רופא עור אבחן אצלי באונליין סבוריאה בלחיים. בחצי השנה האחרונה היו לי שלושה או ארבעה שעורות לא פשוטות בשני העיניים. בבדיקת רופא עיניים הוא אמר שיש לי הפרשות שומניות ובלפריטיס, שלא מאוד קיצונית. האם זה יכול להיות קשור לסבוריאה? הבנתי מרופא העיניים שהטיפול הוא קומפרסים חמים, לנגב את העיניים במגבונים, זה לא עוזר תמיד, אבל יש אולי איזו תרופה אחרת שתטפל בסבוריאה ותמנע את השעורות שמשאירות כילזונים? כמו כן האם אימוץ העיניים בזום, אני סטודנטית, יכול להחמיר את המצב? תודה

הי גלית כן. כדאי להתייעץ עם רופא המומחה לקרנית למחלות העין החיצוניות. אפשר להוסיף מספר סוגים של תרופות בטיפות ואף בכדורים כדי לנסות לטפל טוב יותר בבלפריטיס שלך. לזום יש אולי קשר עקיף כי עבודה ממושכת לקרוב יכולה להחמיר יובש בעין...אבל לא לגרום לבלפריטיס באופן ישיר. רפואה שלמה

מנהלי פורום בריאות העין