רואה זבובים שחורים בעיניים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

17/05/2021 | 23:01 | מאת: שירי

שלום, אני בת 37. הראייה תקינה, אך יש לי שעורה כלואה כבר מעל לשנה ארוכה בעפעף התחתן של עין שמאל אך הרופא אמר שלא למהר לניתוח אם זה לא ממש מפריע. ב 3 חודשים האחרונים התחלתי לראות זבובים שחורים כשאני מסתכלת על קיר לבן, מסך בהיר או מוריד או מעלה מבט. הבנתי שבחלק מהמקרים המוח עם הזמן מתרגל לכך. התור הבא לרופא העיניים שלי הוא עוד 4 חודשים אך אוכל לנסות לעבור לרופא אחר ברבעון. האם זה מצב דחוף ולא כדאי להמתין בסך הכל 7 חודשים וחשוב לעשות מהר בדיקת עיניים אצל רופא עיניים? תודה מראש

הי שירי זבובים כמו שאת מתארת מגיעים בדרך בכלל עקב מצב שנקרא "היפרדות זגוגית". בדרך כלל לא נדרש טיפול אולם מומלץ להיבדק אצל רופא עיניים עם הרחבת אישונים כדי לוודא שכך המצב. לא ממליץ לחכות 4 חודשים במקרה זה אלא לקבוע תור עכשיו. בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין