משקפיים עם צילינדר רק לנהיגה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/03/2021 | 10:33 | מאת: לאון

שלום, אני בן 35, אני מרכיב משקפיים מגיל 15 במספר של מינוס 1 בשני העיניים. אובחן לי צילינדר אבל בגלל קושי להסתגל, ויתרתי על הצילינדר במשקפייים. אני מרכיב משקפיים רק בנהיגה. לפני כשבוע עברתי בדיקת ראיה והמספר נשאר מינוס 1, עם צילינדר של 1.5 בשני העיניים. האופטמטריסט עשה לי צילינדר של 0.75 בגלל הקושי שלי להסתגלות. נאמר לי להרכיב את המשקפיים כמה שיותר במהלך היום על מנת להסתגל. (עדיין לא הסתגלתי לחלוטין אבל המצב קצת משתפר). 1. האם יש סיכוי כי לא אסתגל וכמה זמן עליי לנסות? 2. האם לאחר ההסתגלות אוכל לחזור למצב הקודם של הרכבת משקפיים רק בנהיגה? והאם לא אצטרך לעבור כל פעם הסתגלות מחדש למשקפיים כשארכיב אותם. 3. והכי חשוב, האם לאחר ההסתגלות כאשר אהיה במהלך היום ללא משקפיים הראיה שלי תהיה זהה למה שהיתה לפני ההסתגלות לצילינדר? תודה רבה מראש, לאון.

הי לאון כדאי שרופא יבדוק אותך, כי צריך לוודא כמה דברים...בעיקר כמה אתה רואה עם כל תיקון. בעיקרון אם אתה מסתדר בלי משקפיים כל היום וגם מסתדר ורואה טוב עם 1- בנהיגה אתה יכול להמשיך ככה. רופא צריך רק לוודא שעם התיקון הזה הראיה שלך מספיק טובה כדי לנהוג. מציע שתלך לרופא עיניים עם כל המשקפיים שיש לך. בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין