שוקל לעשות ניתוח בעין אחת

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/03/2021 | 18:51 | מאת: אורן

שלום, יש לי צילינדרים. אני מתלבט האם לעשות ניתוח לייזר באחת העיניים [לראות טוב מרחוק] ואת העין השנייה לא לנתח, כי אני רואה בה טוב מקרוב. ואז תהיה לי עין לקרוב ועין לרחוק. יש לי משקפיים כאלה , שעדשה אחת היא ''פעילה'' [לא זוכר את המספר, משהו סביב [-1.5] ] כדי לראות לרחוק והעדשה השנייה של המשקפיים הם בלי מספר. אני די מסתדר עם זה, אבל אני חושש שאם אעשה בעין אחת ואח''כ אתחרט על כך, אין דרך אחורה ''להחזיר את הצילינדר של העין שנותחה''. אשמח לדעת מה שיעור האנשים שמרוצים מראיה ''מונופוקלית'' כפי שתיארתי? האם צריך לדעת פרטים חשובים בפרוצדורה שכזו? תודה, אורן

הי אורן אם אתה מסתדר עם משקפיים כשעין אחת למעשה היא ללא תיקון ובה אתה רואה לקרוב והעין השניה עם התיקון רואה לרחוק....זה איך שתרגיש לאחר ניתוח בעין אחת. אם לא תסתדר תוכל לנתח את העין השניה ואז כנראה תצטרך משקפי קריאה. מונוויז'ן יכול להיות פתרון מצויין אבל הוא לא מתאים לכולם. העובדה שאתה כרגע מתפקד עם מונויז'ן מעלה את הסיכוי שתסדר עם המצב שיווצר לאחר הניתוח. בכל מקרה אתה חייב להתייעץ עם רופא שמומחה לניתוחים הללו לאחר שבוצעו כל הבדיקות הרלוונטיות - מיפוי, בדיקת אופטומטריסט ובדיקת עיניים מלאה. כך תוכל להבין את הסיכויים והסיכונים המדויקים בניתוח ולקבל החלטה. בהצלחה!

מנהלי פורום בריאות העין