ילדה בת 13 קפיצה גדולה במספר המשקפיים תוך כשנה וחצי

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/03/2021 | 15:43 | מאת: רונית

שלום רב ילדה בת 13 בערך מכיתה א' מרכיבה משקפיים וכעת קפיצה גדולה במספר תוך כשנה וחצי רופא עיניים נתן לה טיפול בטיפות עיניים ATROPIN SULPHATE 0.01% פעם ביום ומרשם למשקפיים עם עדשות מולטיפוקל אבקש לדעת את דעתך לגבי סוג הטיפול האם אתה מכיר וממליץ על טיפות העיניים שקיבלה לטיפול והאם עדשות מולטיפוקל מתאימות לילדה בת 13 ? ומה יכולה להיות הסיבה לקפיצה גבוה של המספר תוך כשנה וחצי? אודה לתשובתך

הי רונית מטרת הטיפול באטרופין היא להאט את התקדמות קוצר הראיה (המינוס). מדובר בטיפול מקובל ונפוץ למטרה זו. לגבי מולטיפוקל לבת 13 - אין בעיה עקרונית עם התאמת משקפיים כאלה, אחרת תצטרך כמובן שני זוגות משקפיים... לגבי השינוי במספר, אם יש גם אסטיגמציה (צילינדר) הייתי ממליץ גם על מיפוי קרנית כדי לוודא שלא קיימת בעיה מעבר לקוצר הראיה. בהצלחה!

20/03/2021 | 13:36 | מאת: רונית

תודה על תשובתך המהירה מה זה מיפוי קרנית ואיך מבצעים מיפוי קרנית ומה יכןל להיות חלילה מעבר לקוצר ראיה? אציין שלאבא יש מספר גדול מילדות היום נדמה לי 9 או 10 וגם האמא עם משקפי ראיה אשמח לתשובה מהירה תודה

מיפוי קרנית זו בדיקה פשוטה לביצוע שנשלחים אליה על ידי רופא עיניים. ישנן מחלות שבהן צורת הקרנית משתנה עם הזמן וגורמת גם לשינוי במספר ולקוצר ראיה. הדרך לאבחן את המחלות הללו היא מיפוי קרנית. אני לא חושב שיש סבירות גבוהה שזה המצב במקרה של בתך אבל כדאי לברר. בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין