תורשה של ניוון רשתית מקרוב משפחה רחוק

דיון מתוך פורום  בריאות העין

11/03/2021 | 19:15 | מאת: נ

אני בדרך לאמהות יחידנית ונמצאת בשלב בחירת התורם. תורם שמצא חן בעייני דיווח שלסבא רבה שלו היה ניוון רשתית שהתגלה בגיל 80. שאר הצאצים של הסבא לא הגיעו לגיל זה עדיין ולא ניתן לדעת אם יש להם נמ"ג. רציתי לשאול עד כמה מחלה זו היא תורשתית? האם זו תורשה דומינטטית? האם גם סבא רבה עם נמג מעלה את הסיכון למחלה זו? או שהעליה בסיכון מתייחסת לקרובים מדרגה ראשונה? תודה.

ניוון רשתית תלוי גיל היא מחלה מאוד מאוד נפוצה, בעיקר בגילאים מבוגרים. יש מרכיב תורשתי מסויים למחלה. עד כמה שידוע לי קשה לכמת את הסיכון למחלה בגלל חולה 3-4 דורות אחורה. בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין