חשד לפגיעה ברשתית וטשטוש ראייה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

09/03/2021 | 00:00 | מאת: אמיר

שלום רב הנני בן 52 סובל מזה מס שנים מבלפריטס קדמי ואחורי.לא מרכיב משקפים.בחצי השנה האחרונה התחלתי לראות בעין ימין מטושטש כולל בקריאת ספרים בערב.הייתי היום אצל רופא עינים בבדיקה שגרתית והמליץ שאעשה יעוץ ובדיקה במכון בתחום הרשתית הרופא רשם את הממצאים הבאים :מעט psc מעט עכירות גרעינית שינויים במקולה הימנית רשתיות צמודות. מופנה לבדיקת מרפאה רשתית במכון העינים כולל oct למקולות. למה הכוונה? האם מדובר על גלאקומה או ניון רשתית והאם זה לא קשור לגילאים יותר מבוגרים?

שלום אמיר הרופא מנסה להבין אם הגורם לתלונותיך הוא הקטרקט בלבד או סיבה נוספת. הבדיקות שהוא ביקש נועדו לחפש ממצא ברשתית שפוגע לך בראיה (ולא גלאוקומה). אפשרות אחת שבאה בחשבון, גם בגילך, הוא ניוון מקולרי. ייתכן בהחלט שהבעיה היחידה היא הקטרקט ואז ניתן לפתור את זה בניתוח. בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין