שעורה- חידוד לגביי שימוש במקסיטרול

דיון מתוך פורום  בריאות העין

08/03/2021 | 22:23 | מאת: מיכל

היי יש לי בעין אחת בליטה משעורה שהייתה לי לפני שנה ולפני כמה שבועות התחילה לי שעורה בעין השנייה, כרגע יש בליטה בתוך העפעף ובאופן כללי הפרשות מרובות משתי העיניים ביום יום. הלכתי היום לרופא עיניים שאמר לי לשים טיפה אחת של מקסיטרול שלוש פעמים ביום בשתי העיניים למשך 14 יום. אך בבית מרקחת הביאו לי משחה של מקסיטרול, יכול להיות שהרופא התבלבל במרשם. האם זה משנה אם זה טיפות או משחה והאם המינון הוא דומה ? כמו כן, הגיוני שהוא רוצה שאשים בשתי העיניים? ו14 יום זה משך זמן נורמלי או יותר מדי? תודה מראש!

הי מיכל במקרה של שעורה קומפרסים חמים ומשחת מקסיטרול הם טיפול טוב (יותר מטיפות). שבוע טיפול זה זמן סביר ואם זה לא עוזר כדאי להמשיך עם הקומפרסים החמים וללכת לרופא להתייעצות לגבי המשך טיפול. בהצלחה!

09/03/2021 | 07:41 | מאת: מיכל

תודה! שאלה אחרונה, השימוש במשחה מקסיטרול היא גם 3 פעמים ביום כמו בטיפות או פחות ? ואם בעין השנייה יש לי בליטה כבר שנה אין צורך לשים שם גם?

הי מיכל 3 הוא מינון הגיוני, אבל עליך להתייעץ עם הרופא שנתן את התרופה מכיוון שהוא בדק את העין... בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין