בעיית מיקוד ראיה פתאומית

דיון מתוך פורום  בריאות העין

07/03/2021 | 12:06 | מאת: יאיר

שלום, אני בן 40, עובד מול מחשב רוב שעות היום וסובל בעיקר מיובש בעיניים. לפני כשבוע התחלתי להרגיש טשטוש בראיה ופניתי לרופא. הרופא בדק ראיה בכל עין בנפרד והגיע למסקנה שהראיה 6-6 או כמעט (בעין שמאל יש מעט יותר מאמץ) ובדק יובש בעיניים על ידי חומר צביעה. המסקנה היא שרמת היובש קלה - בינונית (טיפלתי באמצעות תחליף דמעות) והמליץ על המשךטול בתחליפי דמעות. אולם, נראה שהבעיה לא נעלה וכעת אולי אני יכול להגדיר אותה טוב יותר במיקוד הראיה דו עינית - כביכול בראיה למרכז, שתי העיניים מתמקדות יחדיו ויש מעין תעתוע כשכל עין מנסה להשתלט. אני רואה גל את קצת האף מפריע לתמונה. האם מדובר בבעיית מיקוד אפשר לתקנה עפ תרגילים עיניים? משקפיים? האם זאת פזילה? אודה מאוד להכוונה! תודה מראש

הי יאיר מציע לך לחזור לרופא להמשך בירור. לפי תלונותיך יש סיכוי שאתה צריך משקפיים לקרוב וכדאי לבדוק את זה. בהצלחה

07/03/2021 | 18:14 | מאת: יאיר

תודה רבה על התשובה המהירה! אני בהמתנה לתור חדש אך רציתי לשאול בינתיים האם זאת עשויה להיות בעיה אחרת היות וההפרעה בזאת מופיעה גם בראיה רחוק וגם קרובה. בתנאי שמש ותאורה חזקים אז זה כמעט ולא מורגש אבל בתנאי חדר, גם הסתכלות על אנשים או אובייקטים רחוקים נראה כאילו כל עיין מתחרה על המיקוד. תןדה מראש!

מנהלי פורום בריאות העין