שבירה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

28/02/2021 | 10:09 | מאת: לירז

שלום ד"ר, אני בן 36. נגשתי לרופאת עיניים קרנית בשל יובש עיניים כרוני. בדיקת עיננית 6/30 עם חורים: ימין 6/12 שמעל 6/30 הרופאה כתבה אבחנה: REFRACTIVE ERRORS - BILAT הרופאה לא ביצעה בדיקת יובש מבחן שירמר אני סובל מיובש וטשטוש ראיה ממרחק. 1. על סמך מה מאבחנים שגיאת שבירה? (יש בדיקות יעודיות לכך או רק בדיקה כללית?) 2. קראתי את התסמינים של שגיאת שבירה ואין לי אף מעבר לטשטוש - על תסמין אחד מקטלגים אבחנה? 3. האם לכל אדם מבוגר בעל משקפי מרחק - נחשב לאבחנה REFRACTIVE ERRORS ? אשמח למענה על שאלותיי. תודה

שלום לירז טעות רפרקטיבית היא למעשה ה"מספר" שיש לך שבגללו את צריכה משקפיים. לכל מי שנזקק למשקפיים לרחוק יש טעות רפרקטיבית (refractive error)

מנהלי פורום בריאות העין