קטרקט בגיל מבוגר.

דיון מתוך פורום  בריאות העין

21/02/2021 | 15:32 | מאת: אא

שלום אימי היא בת 89 סובלת מכמה בעיות כרוניות, יש לה בעיה בעין קטקרט והיא רואה בו ממש מטושטש הייץי אצל 2 רופאי עין שאמרו לי שבגלל בעיות בריאות כלליות לא מומלץ גם בשל גילה ולאור מצבה הכללי לעבור ניתוח להסרת קטרקט , השאלה שלי האם בעיות גיל ובעיות יתר לחץ דם כולסטרול יכול באמת למנוע ממנה לעבור הסרת קטרקט? תודה

יש לבדוק עם רופא המשפחה אם יש מניעה מניתוח. במידה ורופא המשפחה מאשר והירוד מפריע לתפקודה של אימך, אז הייתי ממליץ על יעוץ בדבר ניוח במסגרת בית החולים.

23/02/2021 | 06:31 | מאת: אא

שלום האם הניתוח להסרת קטרקט פשוט ? האם הוא בהרדמה מקומית? כמה זמן לוקח ניתוח כזה? תודב

ניתוח קטרקט הוא ניתוח. לרוב אם יש שיתוף פעולה אז ניתן לבצעו בהרדמה מקומית. הניתוח לרוב נמשך פחות משעה.

מנהלי פורום בריאות העין