קיעורי דיסקות גדולים

דיון מתוך פורום  בריאות העין

10/02/2021 | 10:25 | מאת: ערן

שלום רב, אני בן 47. בבדיקה עיניים שגרתית נמצאו אצלי קיעורי דיסקות גדולים בשתי העיניים. שאר הבדיקה הייתה תקינה. נשלחתי לבצע בדיקה של עצב הראייה (עין צילום של העין). האם בדרך כלל מדובר בממצא תקין ? איזו בעיית עיניים מאופיינת בממצא שכזה ? האם זה סימפטום אפשרי של מחלת הגלאוקומה ? תודה, ערן

קיעור דסקות גדול יכול להעיד על בעיות שונות בין היתר גלאוקומה. אך במקרים רבים מבנה העין התקין נראה כאילו יש קיעור מוגבר ואז אין לכך כל משמעות.

10/02/2021 | 11:39 | מאת: ערן

תודה רבה על התשובה המהירה. האם גלאוקומה בגיל 47 היא שכיחה ? ועוד שאלה, האם יש משמעות כלשהי לכך שעברתי ניתוח לייזר לשיפור הראייה בגיל 22 ?

מנהלי פורום בריאות העין