תוסף עיניים אופטיסייף - יעיל?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

26/01/2021 | 09:06 | מאת: אליהו

לאיזו בעיה או בעיות עיניים (אם בכלל) נמצא אופטיסייף, המומלץ ע"י חלק מרופאי העיניים, יעיל באמת?

שלום אליהו אופטיסייף הוא תוסף תזונה שעוזר למנוע החמרה של מחלה שנקראת "ניוון מקולרי תלוי גיל" או AMD. יש לקחת אותו לפי הנחיות רופא עיניים כי הוא הוכח האפקטיבי רק במצבים מסויימים והוא לא, למשל, אפקטיבי כטיפול מונע למי שאין לו ניוון מקולרי. בהצלחה

01/02/2021 | 09:13 | מאת: אליהו

היכן אפשר לקרוא לפחות מחקר אחד שהוכיח כי אופטיסייף יעיל לאנשים שיש להם AMD? אני לא מצאתי כזה, ואודה על הפניה אליו, כדי שאוכל לקרוא אותו באופן מפורט כראוי.

מחקר הAREDS וה-AREDS2 וכן בכל הספרים של איגוד רופאי העיניים האמריקאי לאורך השנים האחרונות

מנהלי פורום בריאות העין