בקשר לנימי דם ודלקות שנוצרו כנראה מעדשות מגע

דיון מתוך פורום  בריאות העין

22/01/2021 | 23:38 | מאת: דודו

לפני 6 שנים הייתי מרכיב עדשות מגע לתקופה של 8 חודש והפסקתי בעקבות דלקות חוזרות וכנראה גם שימוש לקוי הגזמה בשעות וחוסר הקפדה יש לי הרבה נימי דם בעין כנראה נוצרו מעדשות השאלה שלי האם הדלקות והשימוש הלקוי יכוח לפגוע לטווח הארוך כלומר יצירת פטריגריום צלקות בקרנית וכול המחלות למיניהם ?

הי דודו אני מבין שכעת אתה ללא עדשות מספר שנים. אם זה המצב תוכל ללכת ולבדוק האם יש לך בקרניות סיבוך כלשהו של עדשות מגע מהתקופה בה הרכבת. אם הכל בסדר לא צפוי נזק נוסף. לגבי שאלותיך אין קשר בין פטריגיום ועדשות מגע, צלקות קורות אחרי פגיעה בקרנית - אם אין לך כזו אין סיבה שפתאום תופענה צלקות. דלקות אכן קורות יותר למי שמרכיבים עדשות....אבל אתה כבר לא מרכיב אז זה לא רלוונטי. אני רואה שהשאלה שלך חוזרת בפורום ולכן אדגיש את תשובתי: אם אתה מודאג ממצב העיניים שלך בגלל שימוש לא תקין בעדשות, הדרך לברר זאת היא על ידי בדיקה אצל רופא עיניים שיוכל להרגיע אותך מכל חששותיך או לטפל במה שדורש טיפול. בהצלחה!

מנהלי פורום בריאות העין