עיניים יובש כרוני

דיון מתוך פורום  בריאות העין

19/01/2021 | 15:45 | מאת: שיר

שלום, אני בת 29 בריאה. אני סובלת מיובש כרוני כלל מערכתי תסמיני שיוגרן ונשלל שיוגרן. בדיקת סיאלוגרפיה -מראה בלוטות מימין ומשמאל ductopenin ובלוטה משמאל עדות למספר סיאלקטזיות. עיניים יובש כרוני קשה הגרום לטשטוש. שימוש במשחות ותחלפי דמעות כלא מועילים. האם חסימת דרכי דמעות עם פלג , יכול להיות אופציה להועיל? אם כן, איזה תת תחום עיניים מבצע זאת? אשמח למענה תודה

פלגים יכולים לעזור במצבים דומים לשלך עם יובש קשה. כדאי לפנות למומחה למחלות העין החיצוניות או לאוקולופלסטיקאי, הם בדרך כלל מתעסקים בהשתלת פלאגים.בכל מקרה כדאי לברר בטלפון לפני שאת פונה לרופא אם הוא מבצע את זה במרפאה שלו. בהצלחה

מנהלי פורום בריאות העין