שאריות של צורות מוזרות כשהעין זזה מצד לצד

דיון מתוך פורום  בריאות העין

31/12/2020 | 14:37 | מאת: נטלי

צהריים טובים, בעין אחת שמתי לב שכשאני מזיזה אותה מצד לצד יחסית מהר יש מין אפקט כזה של משהו שנראה כמו קשקוש שקורה בכל הזזה (הכוונה פה לא לפלוטרים אלא כמו מין after image כזה.) האפטר ימג' קורה ונעלם בכל הזזה. בחוץ הוא לא נראה ובתוך הבית כן. לפני פחות מחודש עשיתי בדיקת עיניים עם בדיקת קרקעית העין והכל יצא תקין, לדעתי זה היה לי גם אז. יש לי קוצר ראייה בינוני. ועוד דבר, הסטרס שלי מעל לשמיים בחודשים האחרונים, יכול להיות שזה גם נוירולוגי? תודה

הי נטלי ראשית צריך לוודא שמקור הבעיה אינו בעין. את צריכה להסביר לרופא מה את רואה, אפילו שבדקו את קרקעית העין ייתכן ויש צורך בבדיקה מעמיקה יותר בהרחבת אישונים שניתן לעשות במרפאה. לאחר מכן ניתן גם לבצע בדיקת שדה ראיה. רופא עיניים ידע להפנות אותך לנוירולוגיה אם יש צורך. רפואה שלמה

מנהלי פורום בריאות העין