שעורה בעין ומה גורם לה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

28/12/2020 | 09:47 | מאת: עופר

אני כבר כמה ימים עם כנראה שעורה בעין ימין, לפי אבחון של רופאת משפחה. היא נתנה משחה אנטיביוטית והמלצה לקומפרסים. זה כנראה ישתפר בשלב מסוים, רציתי לשאול למה מתרחשת שעורה ואיך למנוע זאת בעתיד? אני מרגיש שהעיניים שלי די דומעות, בעבר נתן לי רופא העיניים הילו קומוד להקל כנראה על יובש בעיניים, אז למה העיניים דומעות, לא רק זו שיש בה שעורה. כמו כן השעורה התחילה בכאב בצד העין מיד כשקמתי משנת לילה, האם יש לכך חשיבות? תודה.

השעורה נוצרת עקב חסימה של בלוטת חלב. אם יש ארועים חוזרים ותחושה של יבוש, יתכן וקיים גודש בבלוטות. הטיפול הטוב ביותר לכך הוא להקפיד באופן קבוע על קומפרסים חמים פעם ביום וכך למנוע השנות. בכבוד רב ד"ר מיכאל היימס

מנהלי פורום בריאות העין