פלוטרס, הילות, קרניים ורגישות לאור.

דיון מתוך פורום  בריאות העין

23/12/2020 | 10:15 | מאת: נתנאל

אני כבן 30, בעל קוצר ראיה ואסטיגמטיזם רגיל. כבר כשנתיים סובל מפלוטרס בשתי העיניים (עין אחת רואה נקודה שחורה שזזה ועין אחרת רואה דמויי תולעים וצורה דמוית עננה), בנוסף לכל זה אני גם רואה הילות סביב מקורות אור וקרניים (כמו קרני שמש שמתפצלות) ממקורות אור - בעיקר בתאורת לד או אורות חזקים וגם יש לי רגישות לאור. במהלך השנתיים האלה ביקרתי אצל שלושה רופאי עיניים ואחד מהם מומחה רשתית, סך הכל כעשרה ביקורים בטווחי זמן של כחודשיים כל אחד - ובכל ביקור נאמר לי שעיני בסדר גמור (פרט לפלוטרס/pvd) ואין מה לעשות. עברתי בדיקת oct והדמיית קרנית ואפילו ביקור אצל ניורו אופטומולוג ובדיקת mri שהצביעה שהכיאזמה תקינה. נשלל קטרקט, נשללה גלאוקומה, נשללו מחלות עצב הראיה - הכל נשלל. אך אינני מבין כיצד אני היחיד ממה שאני רואה ברשת מתלונני פלוטרס אינם מתמודדים עם רגישות לאור, הילות וקרניים. אני אבוד. הרופאים אומרים הכל תקין ותתרגל לפלוטרס (אמרו חודשים, שנה וכבר עברו שנתיים) וליתר וכי בארץ אין טיפול ניתוחי זמין כמו שיש בחו"ל - כיצד אני אמור להמשיך בלימודי התואר? כיצד אני אמור לנהוג בלילות? תודה.

23/12/2020 | 11:29 | מאת: נתנאל

שכחתי לציין בין התופעות שאני גם רואה "נצנוצים" כשאני מסתכל על שמיים תכחולים.

אין ברפואה פתרון לכל החוליים. לפי התאור עברת את כל הבדיקות האפשריות. לצערי לא ידוע לי על טיפול לתלונותיך.

26/01/2021 | 20:44 | מאת: ראיית נצנוצים

יש לי בדיוק את כל התסמינים שלך,האם מצאו לך את בעיה ,במיחוד הנצנוצים

22/12/2022 | 12:30 | מאת: שלום

אני גם עם הבעיות האלה יותר משמונה שנים טלפון שלי 0546978654

מנהלי פורום בריאות העין