סינוור ממושך בזמן נהיגה

דיון מתוך פורום  בריאות העין

02/12/2020 | 19:30 | מאת: נאור

שלום, היום במהלך נהיגה בשעת בוקר, הסתנוורתי מהחזר שמש מגג הרכב שנסעתי אחריו (שהיה בצבע מבריק), סך השמש היה מורד אבל הוא לא כיסה מספיק וחבשתי משקפי שמש ובכל זאת היה סינוור ומן הסתם לא הייתה לי אפשרות להוריד את העיניים מהכביש, עד שהכביש התעקל עברו דקה-שתיים, האם יש סיכון לעיניים? במידה וכן, האם הייתי מרגיש פגיעה? תודה רבה

הי נאור ההסתגלות ממושכת על השמש אכן יכול להיגרם נזק. מעיין "כוויה" במרכז הראיה ברשתית. התסמינים הם כתם בראיה לאחר מכן. על פי מה שאתה מתאר סביר להניח שלא נגרם נזק...אם אתה בכל זאת מודאג תוכל להיבדק כמובן אצל רופא עיניים. בריאות שלמה

מנהלי פורום בריאות העין