קטרקט עין ימין ושמאל

דיון מתוך פורום  בריאות העין

30/10/2020 | 16:46 | מאת: מוניקה

שלום רב. בעלת מספר גבוה מה בשתי העיניים. נניח שעשיתי באחת העיניים ניתוח קטרקט מה קורה אחרי...כאשר עין אחת על פניו רואה מצוין והשנייה נשארה במינוס גדול. מאד מדאיג אותי. תודה מראש.

כשיש הבדל גדול במספרים בין העיניים יש קושי בראייה, גם עם משקפיים. כדי לפתור את זה אפשר להשתמש במקרים מסויימים בעדשות מגע מיוחדות לאחר הניתוח. אפשר להתייעץ עם אופטומטריסט. אפשרות נוספת היא לכוון את העין הראשונה למינוס לא גדול, כדי שההפרש בין העיניים יהיה סביר. במקרה כזה תצטרכי משקפיים לרחוק בעין המנותחת אבל אולי לקרוב תראי בלי. עוד אפשרות היא לנתח את העין השניה כמה שבועות לאחר הניתוח הראשון. הכל כמובן תלוי בבדיקה הקלינית, ויש הרבה גורמים שמעורבים בהחלטה. מציע לך להתייעץ עם המנתח. בבצלחה

מנהלי פורום בריאות העין