קטרקט-האם הגיוני שפתאום אני רואה יחסית טוב?

דיון מתוך פורום  בריאות העין

20/10/2020 | 22:42 | מאת: אורפז

שלום אני בת 23 ויש לי קטרקט צריכה לעבור ניתוח בגדול אבל עוד לא החלטתי... רציתי לדעת איך זה הגיוני שלפני כמה ימים ממש הפריע לי לראות בעין היה לי כמו ערפל וראיתי מטושטש מאוד, ואילו מאתמול אני רואה כבר יותר טוב וכמעט ולא מטושטש בכלל וה"ערפל" כמעט נעלם. איך זה יכול להיות? זה בא והולך כל הזמן...

הי אורפז קטרקט עושה הפרעה קבועה בראיה שמחמירה בהדרגה. בדרך כלל בטווח של שנים. יכול להיות שבמקרה שלך (אם באמת הראיה משתפרת ואז חוזרת להיות לא טובה) יש מרכיב אחר - יובש או בצקת בקרנית, דלקת או משהו אחר שמפריע בנוסף לקטרקט. כדאי לברר את זה אצל רופא עיניים..עדיף בזמן שאת רואה מטושטש יותר בפעם הבאה. בהצלחה

21/10/2020 | 18:53 | מאת: אורפז

אבל זה בדיוק מה שעשיתי, ברגע שהחמיר הלכתי לרופא.. והוא בדק ואמר שזה הקטרקט ולא שום דבר אחר. הוא גם הראה לי צילומים של העין שרואים בפירוש את העדשה עכורה. אם היה לי משהו אחר היו מגלים את זה בבדיקה, לא? מה אתה ממליץ לעשות?

מנהלי פורום בריאות העין