ניוון רשתית בגיל צעיר Le myopic CNV

דיון מתוך פורום  בריאות העין

15/10/2020 | 13:26 | מאת: שיר

שלום ד"ר אני בחורה בת 32, רווקה, בעלת קוצר ראיה גבוה מאוד. (מרכיבה משקפיים מגיל 5-6, ב 15 שנה האחרונות מרכיבה עדשות מגע קשות). מרכיבה עדשות מגע במספרים 10-11 חייתי חיים נורמליים, מהממים ומאושרים עד לפני 4 חודשים. לאחר עיוות מינורי בעין אחת התגלה אצלי ניוון רשתית. והתגלה במקרה גם קרע ברשתית באותה העין. הקרע טופל ע"י לייזר וקיבלתי 2 זריקות אווסטין במרווח של חודש. לאחר מעקב חודשי תוצאות הצילומים הראו מצב יבש. עד שביום ראשון האחרון (3 שבועות לאחר OCT תקין) חשתי שוב בשינוי, הגעתי בדחיפות לרופא, ועל סמך בדיקה קיבלתי שוב זריקת אווסטין. כלומר עד היום קיבלתי 3 זריקות אווסטין, כולן במרפאה פרטית, וזאת לאחר שבבתי חולים ציבוריים הרגשתי שאינני מקבלת טיפול בדחיפות הרצויה. (בגילוי הראשוני הגעתי לבית חולים במצב ראייה של 6/6 אך טופלתי רק לאחר 4 ימים במצב של ראייה 6/60) לאחר 2 הזריקות הראשונות נותרה צלקת ברשתית ופגיעה קטנה בראייה שלא ניתנת לתיקון. אני חשה לחץ ותסכול איומים מכיוון שאני לא מקבלת מספיק מידע או אינדיקציה, אני מרגישה שבארץ אין הרבה התייחסות/ מודעות לניוון רשתית שהוא אינו כתוצאה מגיל. אין הרבה הבדלה מבחינת אבחון או טיפול בין שני המקרים. אני מרגישה שאין לי למי לפנות לקבלת הסבר על מצבי ועל מצבי בעתיד, על סיכונים הקיימים במצבי וסיכונים לבעיות/מחלות עיניים אחרות, ואיך אני יכולה לנסות למנוע או לפחות לעכב אותם. האם ראייתי עלולה להיפגע באופן בלתי הפיך.. אני מאוד מבולבלת וחסרת אונים וחווה התקפי חרדה לראשונה בחיי. אשמח אם תוכל לעשות לי קצת סדר או להפנות אותי לגורם המתאים. תודה רבה

03/02/2022 | 07:39 | מאת: איילה

הי שיר, האם תוכלי ליצור איתי קשר במייל [email protected] אשמח להתייעץ א יתך

מנהלי פורום בריאות העין