טיפול בבעיות פזילה - בן 23

דיון מתוך פורום  בריאות העין

10/09/2020 | 15:36 | מאת: אריאל

שלום, מספר שנים אני סובל מבעיות פזילה שמתרחשות לרוב כשאני מנסה למקד את הראיה שלי מקרוב וכתוצאה מכך אני רואה כפול. יש לציין כי יש לי עין עצלה מילדות וזו העין הפוזלת. הזנחתי את הבעיה ולמדתי לחיות איתה כדי שלא ידיחו אותי מהיחידה בשירות הצבאי. כרגע אני סטודנט והבעיה יותר מפריעה לי אך עדיין אני מצליח להסתדר יחסית. שאלתי היא האם אני עושה נזק בכך שאיני מטפל בבעיה? כמו כן, האם ניתוח לתיקון פזילה מהסוג שלי נכלל בסל הבריאות הממלכתי?

שלום אריאל! אתה מתלונן על כפל ראיה בראיה לקרוב..או דיפלופיה.לא ברור לי האם בנוסף קיימת גם פזילה בעין או לא. בכל מקרה בגילך סביר להניח שגם אם תטפל לא תוכל לשפר את פוטנציאל הראיה בעין העצלה, אך ייתכן תוכל לשפר את איכות הראיה ואת המראה הקוסמטי. מציע לך להתייעץ עם מומחה לפזילה, בדרך כלל מדובר ברופא עיניים עם מומחיות בילדים. חלק מהניתוחים האלה הם בסל. בהצלחה!

מנהלי פורום בריאות העין