Vitreous Destractiom

דיון מתוך פורום  בריאות העין

10/09/2020 | 14:26 | מאת: א

שלום. יש לי קווים ונקודות שאני רואה בהזזת העיניים כבר שנים, שמחמירים עם הזמן ונהפכו למצב בלתי אפשרי. הרופאה אמרה שזה משהו שקשור בזגוגית (ושאין מה לעשות עם זה חוץ מניתוח). ראיתי שהיא כתבה בדף שיכול להיות שזה virteous destractiom. תוכלו להגיד לי איך המושג הזה נקרא בעברית? האם הכוונה היא להרס הזגוגית? תודה

שלום רב קרוב לוודאי שמדובר בהיפרדות זגוגית. זהו מצב שכיח מאוד שבו החומר הג'לטיני שנמצא בעין נפרד מנקודות האחיזה שלו ברשתית ומתמלא במשקעים (הקוים והנקודות שתיארת). בדרך כלל מצב זה אינו דורש טיפול והתלונות פוחתות עם הזמן. אם זה מטריד אותך, אני מציע לך להתייעץ עם רופא עיניים המומחה למחלות רשתית לגבי מצבך. בהצלחה!

מנהלי פורום בריאות העין